Selamat Hari Raya

Posted in ape2 aje on September 1, 2010 by gantang

Saya Muhammad Azizie Bin Mohd Yusof atau lebih dikenali dgn panggilan gantang ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA,MAAF ZAHIR DAN BATIN kepada semua muslimin dan muslimat yg mengenali diri ini…

Loya Buruk 2

Posted in lucu on September 1, 2010 by gantang

Seorang mahasiswa sedang asyik berbicara dengan seorang pengemis tua di depan kampus UITM.

Mahasiswa : Sudah lama mengemis di sini pakcik?
Pengemis : Ya….. lebih kurang sudah 8 tahun , nak .
Mahasiswa : Wah, sudah lama juga ya pakcik..sehari biasanya dapat berapa pakcik?
Pengemis : Paling sedikit RM50.00 nak ..
Mahasiswa : Banyak juga ya pakcik
Pengemis : Bolehlah nak, untuk keluarga…
Mahasiswa : Ehhhh…..keluarga ada di mana?
Pengemis : Anak pakcik semuanya ada 3 orang, yang pertama ada di Universiti Putra Malaysia di Selangor, yang kedua ada di Universiti Utara Malaysia di Kedah dan yang ketiga di Universiti Sains Malaysia di Penang…
Mahasiswa : Subhanallah, hebat-hebat keluarga pakcik ni…boleh tahan
juga yerrr.. Eh..Anak pakcik tu semuanya masih kuliah?
Pengemis : tak arrrrrr….semuanya mengemis seperti pakcik..

Loya Buruk 1

Posted in lucu on September 1, 2010 by gantang

Seorang lelaki pergi ke klinik mata. Setelah matanya diperiksa, dia
bertanya: ” Doktor, lepas pakai cermin mata nanti, boleh ke saya
membaca macam orang lain?”

“Dah tentu, ” jawab doktor. “Oh, gembiranya. Dah lama saya buta huruf,
akhirnya boleh juga saya membaca,” kata lelaki itu dengan riang.

Award Fifa World Cup 2010

Posted in bola on July 21, 2010 by gantang

All About Award

https://i2.wp.com/www.worldsoccermaniac.com/sitebuildercontent/sitebuilderpictures/2010-FIFA-WORLD-CUP.jpg

Best team : Spain
Golden Ball : Diego Forlan (URU) : Goal Scored – 5, Assist – 1, Minutes Played – 654
Silver Ball : Wesley Sneijder (NED) : Goal Scored – 5, Assist – 1, Minutes Played – 652
Bronze Ball : David Villa (ESP) : Goal Scored – 5, Assist – 1, Minutes Played – 635
Golden Boot : Thomas Mueller (GER) : 5 Goals, 3 Assist, Minutes Played – 473
Best Young Player : Thomas Mueller (GER)
Best Goalkeeper : Iker Casillas (ESP) : Minutes Played – 660, Total Saves – 17, Total Conceded – 2
Fair Play : Spain (8 yellow cards over 7 games of 660 minutes)
Continue reading

Kembali Semula

Posted in ape2 aje on July 14, 2010 by gantang

Assalamualaikum sume…sdh lme gle ak  x update blog ni…tibe2 arini 14.07.2010,3,36 a.m ak de mood lak nk update blog…ak nk cte pe ek…mcm2 bnde nk cte sbnrnye…tp x pe la,mn yg ingt je la…skang ni,ak masih meneruskan sesi pembelajaran di UKM…insyallah kalo x de pape aral melintang,sem ni abes la pengajian ijazah ak…

cuti sem 2 bulan yg lalu ak abiskan masa dgn bekerja sementara di kilang panasonic…kerja kilang je yg ak dpt time 2,ak redha…mcm2 yg ak blaja…sekurang2 nya ak dpt merasa cmne kehidupan seorang pekerja kilang…serius beb,mmng penat gler yg teramat sgt kerja kilang ni…sbb kilang yg ak keje 2 x de aircond n berdiri sepanjang kerja…bnyk bnde yg ak dpt pelajari time ak kerja kt c2…

kini ak akan memulakan semula sesi pembelajaran…tntng kediaman pula,ak dh x ddk kt kolej dh…skang ni ddk kt luar,kt seksyen 7,bbb (bandar baru bangi)…ok la,ak dh x de idea ni nk tulis pe…lain kali ak tulis ag…salam…

Lawak Penyelam

Posted in lucu on April 5, 2010 by gantang

Suatu hari ada seorang penyelam sedang menyelam di dalam lautan. Dia menyelam dalam kedalam 20 kaki bawah paras air. Sedang die menikmati permandangan di dalam lautan tersebut, die terserempak dengan seorang lelaki berenang pada kedalaman yang sama dengan nya. Yang peliknya beliau langsung tidak mempunyai kelengkapan menyelam.Penyelam tersebut menyelam ke dalam 10 kaki lagi dan lelaki tersebut mengikuti nya seminit kemudian. Kemudian penyelam itu menyelam sedalam 15 kaki pula dan seminit kemudian lelaki tersebut pun muncul. Penyelam itu mengeluarkan papan kapur kalis air dan menulis kepada lelaki tersebut bagaimana anda menyelam tanpa kelengkapan oksigen?? Dan lelaki tersebut memadam apa yang penyelam itu tulis lalu menulis “aku lemas la bongok!!!”

Lawak Mamat

Posted in lucu on March 21, 2010 by gantang

Atas saranan doktor, Mamat dihantar untuk berubat di USA kerana penyakitnya yang agak kritikal. Sesampainya di Hospital New York, Mamat dibawa ke bilik bedah dan dipasangkan tiub getah kiri dan kanan.

Beberapa jam kemudian, seorang pesakit dari UK yang kelihatannya lebih parah dibawa masuk dan diletak bersebelahan katil si Mamat. Si Mat Saleh ini walaupun kelihatannya lemah, dia masih mencuba untuk
berkomunikasi dengan Mamat. Dia mengangkat tangannya dengan susah payah dan berkata : “United Kingdom…”

Mamat yang juga sedang lemah, menjawab: “Malaysian…”

Setelah itu dua-duanya pengsan karena keletihan. Beberapa jam kemudian mereka kembali sedar dan cuba berkomunikasi lagi.

Si Mat Saleh berkata dengan lemah: “James…”.Dijawab dengan susah payah oleh Mamat: “Mamat…”

Habis itu mereka pengsan lagi. Beberapa jam kemudian setelah sedar,mereka berdua masih mencuba melanjutkan
percakapannya.”Birmingham…” kata si Mat Saleh.

Dijawab Mamat:”Kuala Kangsar…”.pengsan lagi.

Tak lama kemudian mereka sedar dan masih mencuba untuk berbual.Si Mat Saleh yang sudah hampir kehabisan nafas berkata : “Cancer…”

Dan dengan sisa-sisa nafas yang ada Mamat menyahut: “Capricorn!”