Hari Raya Aidiladha

BABAK 1

Semalam,umat Islam menyambut Hari Raya Aidiladha..ak pn smbt gk kt Seremban,umh Pak Long ak…bermula dr pg,ak,adek,angh n ayh pergi menunaikn solat sunat hari raya di masjid Taman Rasa Sayang,kt kwsn umh black..smpai je ak kt pn2 msjid,de 1 pajero parking btl2 dpn pn2 msjd…ak plik,”pahal lak kete ni parking dpn2 ni???”…rpe2nye YB Khairi Jamaluddin yg trun dr pajero 2…ak pn trus bersalam dgn die…org lain slm,so ak pn folow je la…

BABAK 2

slpas menunaikan solat,ak ngn yg lain trs plng ke imh pak long ak utk bersarapan…mcm2 ada time 2…ketupat dng kuah kcng serta rendang ayam dicampur pula dgh kuah lodeh ckp utk mengenyangkn ak pg 2…hujan yg turun dr pkl 5 td sehingga kini msih x berhenti…slps stngh jam mkn,ak mngmbl kptsn utk tido sbntr…yela,dh kenyang tambahn pula cuaca yg sjuk,mengantok pn dtg dgn tersenyum2…ak tido,zzzz…

BABAK 3

tbe2,kdgrn riuh rndh d ruang tamu…ak terjaga dr tido…ak mengintai sp yg dtg…br ku sdr,cik asom iaitu akak kpd mama ak dtg ngn family nye…ak pn trs kluar blik n slm la drng sume…borak pny borak,dh kl 12 lbh…sepupu ak ajk g lpk kt cc…ak pn g la ngn adek ak,angh n adek…

BABAK 4

cari cc yg berdekatan ngn umh pak long ak adlh perkara yg mdh…tp menyshkn kalo cri2 x jmpe pn cc…cari pnye cari,de nmpk signboard Pusat Internet n Komputer dr seberang jln…ak pn psing lek n g c2…jeng jeng jeng,tutup rpenye cc 2…hampa kesemua org d dlm kete 2…trmasuklh ak yg x tw nk g lepak mn ni…ak trs mencari kt Dataran Senawang…x jmpe pn 1 cc d c2…pe da,kdai nye bnyk tp 1 cc pn x jmpe…n ktrng wt kptsn utk x meneruskn rancangan utk ke cc…

BABAK 5

ak terlihat papan tanda yg bertulis KTV Box Karaoke d kedai Dataran Senawang tersebut…ak pn mbri idea kpd yg lain,”pe kata kte g karaoke je la???”…drng pn ckp”setuju”…so,pe ag,ak pn mengunci kete n trs menuju ke tngkt 1 utk meneruskan misi yg hampir berjaya…akhirnya smpai jg d c2,ak mbyr rm10 utk 9 lagu…eh eh,lpe lak…sblm naik ke ats,ak tepon black dl,hihihi…utk tnye btl ke kt cni de karaoke box or kne byr ikt jam??trs kpd cite td,ak pn trs berkaraoke ngn sepupu ak n adek2 ak…

BABAK 6

slps abes 9 lagu,ak pn plang semula le rmh pak long…smpai d sne,ak trs mkn tghari,agk lapa ketika i2…mkn mkn,dh kl 2 lbh…ak abeskn masa utk tgk tv je smpai ak ngntok…kl 4 lbh,ak dh mle rse ngntok…so,ak ambil kptsn utk tido ag…tido je ak raye ni,hahaha…ak bgn semula tpt kl 5.50 ptg…

BABAK 7

time ak bgn 2 ak tringt akn AFF Suzuki Cup…MALAYSIA vs VIETNAM…harapan utk tgk game 2 pkl 6 kesampaian jua kerana tiada sp pn yg khusyuk tgk cte  pape…ak ingtkn ak n ayh je yg nk tgk bola…rpe2nye pakcik2 ak yg lain pn trt same tgk gk…dlm ati ak nk MALAYSIA mnang la,tp x tw la kn…tgk je la dl…mcm2 perkataan kuar dr mlut ak time tgk game 2…begitu jga yg lain…itulah inilah,mcm2 de sebut…hihihihi,beselah ak kalo tgk bola mcm2 leh kuar dr mlut ak ni…

BABAK 8

akhirnya kptsn sdh dktahui,MALAYSIA klh ngn VIETNAM…mmng ak n sume yg tgk menyalahkn keeper MALAYSIA yg membolehkn VIETNAM mnang pd game 2…sakit ati rsenye slps bermatian crk gol ke-2 utk menyamakan jaringan,tbe2 x smpai 2 min,VIETNAM dpt gol ke-3 dsbbkn keeper MALAYSIA kuar dr posisinye…”BABI nye keeper,pahal ko kuar dl???tgk,dh gol dh,sia2 je indra gol td”kte2 2 kuar dr mlut ak…

BABAK 9

ak plang ke rmh slpas tgk game 2…dlm prjlnn,highway PLUS yg ak lalui sesak…mmng kete akn bnyk mlm ni,maklumlah ari Selasa semua mula bekerja semula slps menyambut ari raya…ak berbual2 ngn family ak spnjng dlm perjalanan tersebut…ak smpai d rmh pkl 10 mlm…ak happy dpt beraya dgn family n sdih MALAYSIA klh…pe2pn,ak hrp sgt MALAYSIA leh mnang ngn THAILAND nnti…nnti smbng ag ek….

4 Responses to “Hari Raya Aidiladha”

  1. “alo bro..malaysia kalah la bro..sedey2~ ngeh2..hahahaha”..ketawa sinis ku pada mu..hehe..usah harapkan jersey sahaja baru..mentaliti dan juga cara bermain juga perlu baru..go malaysia!

  2. betul 2 sham…
    malu je,MALAYSIA x lps ke semi final…
    ak ttp akn salahkn keeper MALAYSIA 2,Helmi Eliza…
    dialh punca MALAYSIA klh…

  3. wah. aku tak tau pulak sibuk jugak ko tulis blog.

  4. br cti ni ak start berblog…hihi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: