Bercuti Di Melaka

Assalamualaikum semua..dh lme rsenye x menulis,huhu…sbnrnye ak br lek dr MELAKA mlm td…ak g bercuti ngn kwn2 skolah ak…ak x prnh brcti ngn drng pn sblm ni…k2,ak nk cte kt krng pengalaman ak g sne…jom,lets go…

sebelum memulakan perjalanan ke Melaka

sebelum memulakan perjalanan ke Melaka

mokdel,mat,topek n nanai

mokdel,mat,topek n nanai

mcm biase la,kalo nk grk mn2 ni,msti ktrng akn kmpl umh ALEM or IJUL or D.E11,tp x ni bkn kmpl kt c2,hahaha..pg selasa,23 hb 12,ktrng sume brkmpl d umh NIK sblm grk ke MELAKA…pd mlenye 10 org yg g…ak,PADIL,TEBAH naik kete NIK…TOPEK n JUNAI naik kete Z…keta ALEM lak dinaiki oleh MOKDEL n BALI…3 kete sumenye…tp keesokannye tmbh 1 kete ag,kete ZAM…die dtg ngn MADI…akhrnya kslrhnnye 12 org yg g…

4 biji kete yg terlibat

4 biji kete yg terlibat

lunch time smpai

lunch time smpai

aktiviti yg pertama slps smpai ke PARADISE VILLAGE RESORT,sdh tentunye mkn tghari…sesudah i2,ktrng sume rht2 dlm blik je…kl 4 lbh,br grak jln2 g bndar melaka…jln mmng jem pd ptng i2….time 2 mle lh msng2 pn perut sdh berbunyi,tanda lapa…ktrng pn amek kptsan utk mkn di GAZEEBO MELAKA…slps mengenakan sedikit makanan n minuman,ktrng bergegas ke PANTAI PUTERI utk wt bbq…ak ckp sronok time 2 cz msng2 tlng menolong utk nk bkr aym 2,x de la yg ddk relax je…

minum ptg d Gazeebo Melaka

minum ptg d Gazeebo Melaka

smpt ag bergambar ketika membuat bara

smpt ag bergambar ketika membuat bara

aksi terbang di udara selepas bbq

aksi terbang di udara selepas bbq

sesudah perut diisi dgn kekenyangan,ktrng jln2 ag ke bndr MELAKA…ktrng g ke ala2 eye on malaysia,hihihihi…ktrng naik bnde 2…ak naik sekali ngn TOPEK n JUNAI….agk riuh skali time kt dlm 2…TOPEK seolah2 diserang histeria walaupn ak tw die excited n sje2 je wt cm 2,hihihihi…slps puas bergmbr pd mlm i2,ktrng pn pulang ke resort utk berehat…

kt dlm aye on malaysia mini

kt dlm eye on malaysia mini

kenangan d malam ari pertama

kenangan d malam ari pertama

sesudah smpai d blik,msng2 x mau tido ag…de yg main ps2,n de pula yg berbual2 tntang dl2 nye cter…msng2 sdh letih pd mlm pertama tersebut…zzzzz,zzzz,zzzzz,tido juga akhrnya ak mlm i2….seingt ak,ak bgn pkl 9 stngh pg,2 pn PADIL kejut ajk g breakfast….ktrng breakfast d kedai brhmpiran dgn resort…slps dh kenyang,ktrng plang ke resort n ktrng trs mndi kt swimming pool…swimming 2 agk dlm gk ar,mkin ujung mkin dlm…ak yg x reti berenang ni agk berhati2 utk smpai ke seberang…akhirnya,berjaya gk ak smpai ke sbrng,hihihi…

bestnye dpt mndi kt swimming pool

bestnye dpt mndi kt swimming pool

lunch time ari ke-2

lunch time ari ke-2

selepas aktiviti d swimming pool tersebut,ktrng bersiap2 utk kuar mkn…siap pnya siap,pkl 2 lbh br lh ktrng grk mkn…ktrng mkn tghari kt R&R Ayer Keroh…bg ak,lauk asam pedas d MELAKA adlh yg terbaik,tetapi setelah ak try 2x mkn lauk 2,ternyata x de la sedap sgt,leh thn je la…ktrng sume mkn dgn jayanye…slps mkn,ktrng jln2 ke bndar MELAKA…x ni ktrng nk bergambar d sekeliling kwsn tersebut…mmng ketika i2,terasa cm artis popular yg sering dikerumuni oleh kamera…merepek je ak ni,hahaha…

bergambar di ktm

bergambar di ktm

ddk2 kt bus stand lama

ddk2 kt bus stand lama

ronda2 nk ke pahlawan mall

ronda2 nk ke pahlawan mall

dh ptg skit,br lh MADI n ZAM smpai…so skang ni dh gnap dh 12 org…ktrng msk ke A,FAMOSA slps i2…slps puas menikmati pemandangan d ats bkt bangunan i2,ktrng pn plang semula ke resort…ktrng rht2 dl..pkl 9 lbh br ktrng grk ke PANTAI PUTERI utk wt bbq kali ke-2…smpai d sne,agk ssh utk mncri tmpt yg strategik…org ramai,almaklumlah esok nye cti krismas…cri pnye crik,akhrnye jmpe gk port yg agk selesa…

kt tangga dataran pahlawan mall

kt tangga dataran pahlawan mall

ni ps siap kms2 brng2 bbq

ni ps siap kms2 brng2 bbq

selepas selesai berbbq,sumenye kelihatan agk letih…ingtkn ps2 trs lek resort,tp rpe2nye x…ktrng sume gerak ke KOLAM AIR PANAS GADEK lak…walaupn letih,i2 x menghalang ktrng utk g ke sne…smpai d sne,org agk rame jgk…air di kolam i2 agk panas la jgk pd mlenye…tp setelah rendam lme2,kepanasannye mula ilang kerana badan tlh serasi dgn kepanasan tersebut…mmng best la,leh nmpk asap cm kuar dr bdn time 2,hihihi…

kt kolam air panas gadek

kt kolam air panas gadek

selepas hmpir sejam d kolam tersebut,ktrng pn mengambil keputusan utk plng ke resort…smpai d resort,msng2 trus brng d tmpt yg leh bring kecuali TOPEK n JUNAI…drng nk main dota…ak,BALI,MOKDEL n ZAM bual2 dl sblm tido…mcm2 bnde yg klakar n lucu ktrng bualkn…sdh lme rsenye x bual2 sblm tido ngn drng…seingt ak,3 thn yg lalu last ktrng tdo bersame time skolah dl…zzz,zzz,zzzz,zzz,dh tido rpenye sume…

bergambar sebelum pulang

bergambar sebelum pulang

selepas mkn di restoran subaidah

selepas mkn di restoran subaidah

ak bgn pd pkl 11 kot kalo x slap ak…msng2 de yg tido ag n PADIL je yg dh bgn…jp ag ktrng akn check out…pkl 12 stngh kot br ktrng check out kt resort 2…sblm lek,ktrng mkn dl d Restoran SUBAIDAH…slps mkn,ktrng brcdng utk trus plang tetapi ktrng trnmpk 1 pameran ALIEN berhampiran dgn kedai mkn tersebut…ktrng pn pergilah msk…selepas i2,ktrng plang ke rumah…smpai d tgh highway,kt pedas kot,ktrng berhenti…ktrng naik ke bukit d tepi jln utk menikmati pemandangan indah d ats bukit…

bersama alien yg sdh dijumpai

bersama alien yg sdh dijumpai

kt tangga bkit tepi highway

kt tangga bkit tepi highway

slps 20 min,ktrng pn plang ke rumah…ktrng kmpl kt umh NIK sblm msng2 plng ke rumah msng2…bg ak bercuti d MELAKA adlh sesuatu yg menyeronokkan…n bg ak jga ia 1 pengalaman yg ckp menggembirakan ak n yg lain…n ini jga adlh kali pertam ak g bercti ngn mbr2…lastly,ak hrp mbr2 ak yg g ari 2 sumenye happy n terhibur dgn pe sje yg dilakukan…jmpe ag sume…tata…

6 Responses to “Bercuti Di Melaka”

  1. Salam… lain kalau bercuti di melaka menginaplah di homestay saya…
    melakahomestay.wordpress.com
    jafmanurin.blogspot.com

  2. best giler ah..time ni..rase nk wt lg je.. 😀

  3. salam..

    lelaki mmg senang aa nak hang out dgn kwn2 lama.
    kalau perempuan susa sket,

    huuu..

    nyway mmg best kalo dpt lepak dgn kawan2 lama.😀

  4. bestnya…teruja lak nak jln2 melaka pas baca blog nie he…he…esok gak gi round…melacca

  5. memg sonok kuar ramai2….!tapi pmpuan susa sket…hu3…jelez2…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: