10 Filem Melayu Wajib Tonton 2009

ak ni minat gk ar filem2 melayu ni…omputih pn minat la gk,tp filem yg bertemakan aksi,seram,n klakar je la yg ak ske tgk…tp filem melayu ak tgk je x kesah la cte nye cmne tp kalo btul2 org ckp x best cte 2,ak mls la nk tgk…thn ni,de 10 filem melayu yg wajib ditonton:

  1. Maut
  2. Geng : Pengembaraan Bermula
  3. Syurga Cinta
  4. Sayang You Can Dance
  5. Berani Punya Budak
  6. Estet
  7. Muallaf
  8. Jangan Tegur
  9. Talentime
  10. Jin Notti

hanya 1 filem yg sdh msk panggung iaitu Maut n ak dh pn tgk filem 2…so psni,filem Geng: Pengembaraan Bermula pula yg mnunggu gliran utk msk ke panggung…so rame2 lah pakat ajk awek,mak,ayh,adek,kakak,abg,makcik,pakcik,spupu krng g tgk filem ni…

14 Responses to “10 Filem Melayu Wajib Tonton 2009”

  1. geng, filem animasi CGI malaysia yg bakal menggegarkan dan memberi cabaran kpd filem animasi hollywood.. betul betul betuull!!

  2. mcm penah tgk je list ko ni..herm..

  3. ssshhhh,diam2 sudah,hahaha…

  4. kenapa skrg ni byk pengusaha filem buat cerita hantu@tahyul.. tapi bila vcd sajak kematian ditayangkan kepada pelajar sekolah utk tujuan pendidikan@kesedaran jadi isu sampai masuk buletin utama?

  5. 2 la psl…bg ak sajak kematian 2 x de la yg x elok nya…n ag bgs la kalo ditunjukkan sbb leh bg kesedaran n keinsafan kt semua…

  6. tang..best ke cite2 melayu ni?sbb aku mmg xbape nk layan sgt cite melayu ni..tp klu ko promote,aku tgk la..

    promotekn aku 3 yg paling best!!! 😀

  7. bg ak filem melayu yg paling best bg ak anak halal,farid kamil berlakon stylo giler…n skang ni cte bohsia n jgn tegur tgh kt panggung,ak x tgk ag filem 2,tp dgr org ckp ok la…tp x tw la bg ko…sbb de blog yg ak bc die ckp x best sbb die mmng x ske filem melayu…bg ak 1 je,kalo rakyat malaysia x tgk filem sendiri,sp yg nk tgk???x kn nk harap org luar lak nk tgk,tul x???pe2pn,lu pikir la sendiri…

  8. tol gak siot..ngeh ngeh ngeh =P

  9. ok r 2 citer melayu..tp kdg2 jalan citer ye same jek..penonton dah boleh agak jalan citer walaupn blm tgk sampai hbs..huhu..

  10. paling best cerita los and faun..

  11. bes gak cite3 skrg..

  12. aku pn ska gak dgn filem2 melayu ni

  13. Tapi kalau nak tengok chute sampah non-stop entertainment, dramas & films product melayu. Bukalah Astro 104, 105 dan dlm Package Mustika. Astro 611 pun sikit lebih kurang jugaklah. Ini lah dalam pembikinan generasi akan datang kita…Generasi Loyar Buruk.

    Macam chute sampah rumah flat. Lepas satu-satu…program sampah. Dulu kini dan yang akan datang…Semua sampah.

    Melayu pun macam katak bawah tempurung. Especially yang tak tau cakap orang putih, nak cakap orang putih!

    Yang pelawak pulak, kalau cakap orang putih sikit itu dah kira satu kelakar!

    Memang melayu macam katak bawah tempurung…selagi sesuatu tak di alihbahasakan maka ilmu melayu hanya berlegar dalam tempurung itu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: