Boss Power

Ni kisah satu org makhluk yg dilantik menggantikan bos asal sebuah kompani besar.
Disebabkan masalah pekerja2 yg agak kurang motivasi dan selalu cuai + pemalas,
bos baru ni decide nak ajar mereka sikit firstday dia kat kompani tu.
So, sape2 yg dia nampak paling pemalas, dia akan pecat on the spot. Mmg malang
tidak berbau, dia ternampak seorg pekerja yg sedang dok nyandar kat tepi dinding.

“Yg berbaju biru tu” dia menjerit. Jeritan kuat nyebabkan semua perkerja
tersentak dan memandang kepada lelaki berkenaan.
“Bape gaji awak?” dia bertanya dgn nada yg agak keras
“Dalam RM800” pekerja tu menjawap

Bos tu menjawap, “Nah amik ni Rm800, BERAMBUS DARI KAU SINI.
KALAU NAK MALAS2 PEGI TEMPAT LAIN”
Pekerja tu amik duit tu, lalu terus blah camtu jek.

Bos tadi memandang kesemua pekerja2 nye, seperti mahu mereka paham. Sape malas, sure kene pecat!
Merasakan pekerja2 memahami maksud kejadian tadi, bos itu merasa puas. Sebelum bos itu masuk semula
ke dalam opis nye, dia bertanya kepada salah seorg pekerja disitu,”Mamat tadi tu kerja department mana?”

Jawap si pekerja,”Owh, dia tu dtg hantar pizza, tak keje sini pun”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: